Poznajmy lepiej Twój organizm!
FOOD ID™ –co jeść, czego unikać
Źle się czujesz po jedzeniu? Co Ci szkodzi? Jajka, ser, ogórek, kukurydza, a może fasolka? Zbadamy Twoją nadwrażliwość na nawet 267 popularnych składników i produktów odżywczych.
DLA KOGO?
Dla osób, które odczuwają dolegliwości o nieznanej przyczynie tuż po spożytych posiłkach, a nawet w ciągu kilku następnych dni i nie potrafią tych objawów z niczym powiązać. Dla Pacjentów, którzy mimo prowadzenia zdrowego trybu życia, nadal odczuwają dyskomfort. Dla cierpiących na:
- nudności, wymioty, wzdęcia, zaparcia, biegunki, kolki
- bóle brzucha, zapalenie jelit
- przewlekły nieżyt nosa, astmę,
- przewlekłe zapalenie zatok
- pokrzywkę, AZS (atopowe zapaleni skóry)
- trądzik, świąd, wypryski skórne
- bóle mięśni i stawów
- migreny i bóle głowy innego typu
- zaburzenia koncentracji, zmiany nastroju i zachowania
- depresję, stany lękowe, pobudzenie lub zmęczenie
- bezsenność
- trudności z utrzymaniem masy ciała
- cukrzycę typu II, ADHD (zespół nadpobudliwości ruchowej z deficytem uwagi)
- choroby autoimmunologiczne. (RZS, łuszczyca, łuszczycowe zapalenie stawów, choroba Hashimoto)
CO POZWALA USTALIĆ?
Dzięki temu badaniu możemy jasno stwierdzić, które potrawy szkodzą Tobie i wyeliminować je z codziennej diety, a co za tym idzie, wyeliminować dolegliwości zdrowotne nimi powodowane.
Test bada reakcję Twojego organizmu na m.in. produkty mleczne, jaja, zboża glutenowe i bezglutenowe, warzywa, strączkowe, owoce, ryby, skorupiaki, mięsa, orzechy, frakcje białkowe (kazeina, laktoglobulina) i inne alergeny pokarmowe charakterystyczne dla produktów spożywczych.
W zależności od wybranego pakietu 45 / 88 / 280 identyfikujemy od 45 do 280 pokarmów, które wywołują nietolerancje.
Badania genetyczne:
Badania żywieniowe:
ul. Śląska 4, 60-614 Poznań
Rejestracja od poniedziałku do czwartku
w godzinach 09.00 – 18.00
Punkt pobrań
w poniedziałki i środy od godz. 8.00 do 10.30
tel.: +48 514 033 727