Certyfikowany gabinet medycyny funkcjonalnej
Agnieszka Karolczak-Tomkiewicz
Specjalista medycyny funkcjonalnej (CFMP ®)
i medycyny żywienia
Codziennie pomagam Pacjentom leczyć ich dolegliwości stosując naukowe podejście do żywienia. Medycyna funkcjonalna i medycyna żywienia od lat są moją pasją, a od kiedy zajmuję się nimi profesjonalnie – stały się również misją.
Stworzyłam Gabinet Medycyny Funkcjonalnej nie tylko po to, by leczyć, ale przede wszystkim by edukować Pacjentów i zwiększyć dostęp do nowych, potwierdzonych badaniami form terapii. Wciąż rozwijam się praktycznie i naukowo, poznaję światowych ekspertów i dzielę się zdobytą wiedzą na konferencjach i sympozjach.
EDUKACJA I WYKSZTAŁCENIE
- Functional Medicine University – USA
- Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie – Poradnictwo dietetyczne
- Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, Katedra Bromatologii – Dietetyka i Poradnictwo żywieniowe
- Certyfikowana Akademia Dietetyki Klinicznej
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu – studia doktoranckie na Wydziale Zarządzania
- Certyfikowana Akademia Profesjonalnego Ziołolecznictwa
WAŻNIEJSZE UKOŃCZONE KURSY I SZKOLENIA:
- Synergia leczenia i szerokie spectrum nowoczesnych terapii
- Advances in clinical neuroimmunology
- Zjazd Gastroenterologiczny i Hepatologii oraz Żywienia dzieci
- Medycyna prewencyjna i spersonalizowana
- Leczenie i dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych
- Diety autoimmunologiczne, czyli leczenie na poziomie komórkowym
- Jak emocje wpływają na żywienie, najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej
- Mikroflora jelitowa a przekraczanie granic w sporcie – komisja medyczna polskiego komitetu olimpijskiego
- Znaczenie żywienia w autoimmunologicznych schorzeniach narządu wzroku
- Hiperinsulinemia i insulinooporność w praktyce dietetyka
- Sprawdzone schematy żywieniowe w cukrzycy ciążowej
- Praktyczny przegląd alternatywnych schematów żywieniowych (dieta samuraja, protokół autoimmunologiczny, dieta dr Ornisha) i ich zastosowanie w pracy dietetyka
- Praktyczne zastosowanie diet ketogennych
- Witamina D a insulinooporność i otyłość, cukrzyca
- Czy postać leku i droga podania mają istotne znaczenie dla efektu terapii?
- Praktyczne aspekty diagnostyczne chorób w poradnictwie dietetycznym i żywieniowym
- Dysbioza – diagnostyka i leczenie za pomocą żywienia i probiotyków
- Nietolerancje pokarmowe – wyzwanie współczesnej medycyny czy mit
- Genetyczna diagnostyka wybranych nietolerancji pokarmowych – celiakii i innych
- Dietetyka i medycyna, czyli interdyscyplinarny kurs do zdrowia
- Diagnostyka zaburzeń jelitowych
- Diagnostyka i postępy w leczeniu chorób oczu
- Postępowanie w nietolerancji pokarmowej i indywidualny model żywieniowy
- Your diet, your health
- Witamina D – eliksir zdrowia
OBSZARY ZAINTERESOWANIA NAUKOWEGO:
- medycyna funkcjonalna
- medycyna mitochondrialna
- medycyna żywienia
- medycyna prewencyjna
- diagnostyka funkcjonalna i spersonalizowana
- immunologia
- nutritional psychology
- nutrigenetyka i nutrigenomika
- medycyna stylu życia
- medycyna spersonalizowana
- dietoterapie/ terapie żywieniowe
- dietoprofilaktyka dolegliwości i chorób
- bromatologia
- psychodietetyka
- poradnictwo i edukacja żywieniowa
- związki między odżywianiem a zdrowiem
Wybrane certyfikaty
ul. Śląska 4, 60-614 Poznań
Rejestracja telefoniczna czynna od poniedziałku do czwartku
w godzinach 09.00 – 18.00
Punkt pobrań
w poniedziałki i środy od godz. 8.00 do 10.30
tel.: +48 514 033 727